Onze doelen

IEDEREEN HEEFT

RECHT OP ONDERWIJS

Arte Responsible Stone Foundation heeft als doel zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan, zodat ze een kans hebben op een betere toekomst. Scholing bieden aan kinderen waar ook ter wereld.

 

Als je de hele dag mee moet werken, zodat je gezin het hoofd boven water kan houden, heb je geen tijd om naar school te gaan. En hoe gemotiveerd blijf je als je wel naar school kunt, maar er dagelijks twintig kilometer voor moet lopen en je ook het broodnodige geld zou kunnen verdienen? En wat als je een meisje bent en iedereen ervan overtuigd is dat je beter kunt helpen in het huishouden?

 

UIT DE ARMOEDE

Kinderen die moeten werken, hebben vaak niet de mogelijkheid om te leren en eventueel diploma’s te halen. En dat is nodig om uit hun situatie van armoede te komen. Wij willen kinderen die in de gebieden rondom de steengroeves werken een toekomst geven: een kans op een beter leven dat met scholing meer binnen handbereik ligt. Wij willen zorgen dat kinderen naar school kunnen gaan.

 

 

BIJ ONZE MISSIE HEBBEN WE JOUW HULP NODIG!

Om onze doelen na te streven en te kunnen behalen, is financiering nodig. Daarom proberen we mensen en bedrijven enthousiast te maken en ze te betrekken bij onze doelen. En ze te vragen bijvoorbeeld een bedrag te doneren of ons te sponsoren. Alleen met giften en mensen die een steentje bij willen dragen, kunnen wij dit soort projecten blijven doen.

CHILD LABOUR FREE ZONE

Daarnaast willen we een Child Labour Free Zone creëren. Een gebied waar kinderen niet werken, maar naar school gaan. Een zone waar ze onderdak, voedsel en begeleiding krijgen. Waar ze in de schoolbanken werken aan hun toekomst in plaats van in een groeve werken om te overleven. Dat doen we door samen te werken met een leverancier, mobilisers en NGO’s ter plaatse, door te lobbyen bij de overheid, en organisaties als Arisa (voorheen Landelijke India Werkgroep). Samen maken we ouders, kinderen, werkgevers en andere inwoners van het gebied bewust van het belang van scholing. We doen ons best een mentaliteitsverandering in gang te zetten.