Onze stichting

SAMEN WERKEN

AAN EEN BETERE TOEKOMST

Stichting Arte Responsible Stone Foundation is opgericht op 24 april 2018 bij OMD Notarissen, mr S.H.W. van de Ven-Slegers te Helmond. De stichting vloeit voort uit het project Arte Right To Education. Dit project is gestart vanuit het bedrijf Arte uit Helmond. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in granieten werk- en keukenbladen.

 

Om het project Arte Right To Education verder uit te kunnen bouwen, schreef Niels (voorzitter van de stichting en directeur van het bedrijf Arte) een plan waarmee hij samen met NGO’s ter plekke een eind wil maken aan kinderarbeid. Door een Child Labour Free Zone te creëren. En door kinderen weer naar school te laten gaan. Zijn plan werd goedgekeurd. In 2017 kreeg hij er 2,5 jaar subsidie voor, van de Nederlandse Overheid (RVO).

 

Over

Onze beloningen

Het geld dat binnenkomt voor/bij de foundation gaat naar de projecten die wij doen. Op dit moment en tot halverwege 2020 wordt een groot deel van de kosten gedekt door de subsidie die wij van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) ontvangen. Met een groot deel van deze subsidie dragen we bij aan het ontwikkelingswerk die de NGO’s voor ons doen in India. Daarnaast worden mobilisers betaald en gaat er geld naar pamfletten en andere kosten die komen kijken bij het creëren van bewustwording. En naar de projecten die nog op stapel staan. Zoals eventuele bouwkosten voor onderdak voor schoolgaande kinderen en hun eten.

Over

Onze FINANCIËN

Wij zijn een transparante organisatie en laten u graag weten wat er met je gift of donatie gebeurt. Daarom is jaarlijks onze jaarrekening op deze website te vinden. Hiermee kun je zien waaraan je een steentje bijdraagt. Het jaarverslag is hieronder terug te vinden.

 

BELEID

Wilt u meer weten over wat we willen en hoe we dat gaan doen? Lees dan ons beleidsplan!

 

WAARBORGEN

Om de toekomst van het project Arte Right to Education en eventuele andere projecten te waarborgen, richtte Niels in 2018 de Arte Responsible Stone Foundation op. Deze stichting staat los van het bedrijf Arte en is er dus niet afhankelijk van. Dat is goed voor de lange termijn. Mocht er iets met het bedrijf gebeuren, dan heeft dat geen invloed op de stichting. Het voortbestaan van het project en toekomstige andere projecten blijven daardoor gewaarborgd. Het geeft de stichting ook ruimte om te starten met lange termijn-funding. Met hopelijk als mooi resultaat dat de ‘vlek zich kan vergroten’. Dat Arte Responsible Stone Foundation in de toekomst ook in andere gebieden aan de slag kan.

 

ANBI

Arte Responsible Stone Foundation heeft een ANBI-status. Door deze status Algemeen Nut Beogende Instelling, maken we het voor bedrijven aantrekkelijker om onze foundation financieel te steunen. De donatie/gift is dan namelijk fiscaal aftrekbaar. Bekijk hier het standaardformulier publicatieplicht ANBI algemeen.

 

FINANCIEEL JAARVERSLAG

Wilt u meer weten over onze inkomsten en uitgaven van de afgelopen jaren? Lees dan ons jaarverslag.

 

BEGROTING

Lees hier onze begroting.

 

STATUTEN

Bekijk hier onze onze statuten.